Köping till Älvsbyn via Mellansel med SE-VIN

Vägen till första stoppet i Mellansel var problemfritt och bjöd på lugnt väder. Skönt att komma fram efter två och en halv timmes flygtid. Vi fick ett vänligt bemötande av folk som var intresserade av att titta på Zephyren. Sedan hjälpte de oss att tanka full tank innan vi begav oss vidare på resan.

Umeåälven och Piteåälven var väldigt vackra när vi i nästan 100 knop swishade förbi. Högakustenbron var också fin att se på! Tänk att vi snart skulle vara framme vid destinationen, Älvsbyn.

Efter att den landade segelflygaren fått undan sin maskin ifrån fältet kunde vi göra ett trafikvarv med fullstopp landning. Äntligen framme! Människorna som träffade oss på Älvsbyn flygfält var väldigt glada över att träffa folk som åkt så långt som från Köping för att komma på besök.

Det fanns givetvis fika och husrum för gäster men eftersom vädret var så pass bra och jag skulle tillbaka till jobbet på måndag bestämde jag mig för att lite snabbt åka ned på byn med min resekamrat och äta en pizza tillsammans, för att senare flyga vidare hem till Köping igen.

Jag lämnade min nöjda färdkamrat som skulle stanna några dar med sina norrländska släktingar. Själv var jag sugen på att komma tillbaka till det utlovade kaffet som jag skulle få i Mellansel. Det tog totalt 3,5 tachotimmar för att åka fram och tillbaka mellan Mellansel och Älvsbyn med SE-VIN. Är det vad norrlänningar kallar nästgårds?

Det hade samlats ytterligare med piloter i Mellansel under min vistelse till Älvsbyn. Fler som ville titta på Zephyren och som var med och kunde berätta spännande flyghistorier medan jag fick kaffe servat. Hade de 17 plan i Mellansel? Otroligt. Efter tankning fick jag se en maskin som var helt i trä, ensitsig med sporrhjul och öppen cockpit. Unik! Nu började de bli dags att ge sig hem, för här går väl solen aldrig ner till skillnad ifrån hemma i Köping?

Flygtid hem till Köping ifrån Mellansel tog 2 timmar och 27 minuter, vilket ger hela resan en flygtid på 8 timmar och 14 minuter, 8,5 tacho. Block on 22.00. Skönt att parkera maskinen efter att ha flugit en hel dag. Det var absolut inte min sista resan norrut, det märks att solen skiner längre i Norrland. För det är väl därför norrlänningar är så trevliga?